”Kaikki meni niin kuin meille luvattiin”

”Kuulimme naapuriltamme, että kysykää Ii-ikkunoilta. Että siellä on hyvät ikkunat, eivät halvimmat mutta hyvät”, Päivi Kilpelänaho kertoo.

Jaa artikkeli:

Kilpelänahon perheen ikkunaremontti käynnistyi maaliskuussa 2017.

– Kun olimme ostaneet talon kuusi vuotta aikaisemmin, siihen oli tehty kuntotarkastus. Tiesimme, että alkuperäiset ikkunat täytyisi uusia. Ikkunat pääsivät vuotamaan ja osa alkoi kerätä huurua, Päivi ja Mika Kilpelänaho kertovat vuonna 1981 rakennetusta omakotitalosta.

Eivät halvimmat mutta hyvät

Kilpelänahot tutustuivat ikkunatarjontaan mm. Rakentaja-messuilla Oulussa. Messuilta he eivät kuitenkaan lähteneet kotiin tarjouksien kanssa.

Seuraavana kesänä Kilpelänahot saivat tarjouksen eräältä ikkunatehtaalta. Toinen tarjous tuli kilpailevalta yritykseltä, kun Kilpelänahot osallistuivat ikkunanvaihtonäytökseen Oulunsalossa.

– Sitten kuulimme samalla kujalla asuvalta naapuriltamme, että kysykää myös Ii-ikkunoilta. Että siellä on hyvät ikkunat, eivät halvimmat mutta hyvät, Mika kertoo.

Vakuuttava kokonaispaketti

Kilpelänahot päätyivät hankkimaan ikkunat naapurin vinkin kautta juuri Ii-ikkunoilta. Omakotitalo sai uudet ikkunat maaliskuussa 2017.

– Jotenkin tuntui siltä, että Ii-ikkunat on meidän juttu. Kokonaispaketti oli vakuuttava, Päivi perustelee.

Ikkunaremonttiprosessi sujui Päivin ja Mikan mukaan juuri niin kuin Ii-ikkunoilta oli luvattu. Kilpelänahoilla oli niin ikään aikataulutoive, jonka yritys pystyi toteuttamaan.

”Arvostamme hyvää palvelua”

Entä naapurin mainitsema hinta?

Päivin ja Mikan mukaan hinta oli piirun verran kalliimpi kuin perheen aikaisemmin saamissa tarjouksissa. Toisaalta, tarjouksissa oli erilaisia ehtoja mm. tilausaikataulusta ja vanhojen ikkunoiden poiskuljettamisesta.

Kilpelänahot toteavatkin:

– Tietyissä asioissa arvostamme, että saamme hyvää palvelua. Silloin olemme myös valmiita maksamaan siitä.

Loistavaa sanatonta viestintää

Konkreettisessa työssä, ikkunoiden vaihtamisessa, Kilpelänahot luottivat Ii-ikkunoiden asennusammattitaitoon.

– Luojan kiitos, ettei ryhdytty itse vaihtamaan ja asentamaan ikkunoita, Päivi nauraa.

Päivi oli itse kotona päivän, jolloin Ii-ikkunoiden asentajat tekivät myös sisätöitä vaativat osuudet.

– Ihastuin työparin toimintaan. Heidän keskinäinen työskentelynsä oli kuin luomista: loistavaa sanatonta viestintä.

Maallikolle vaihtotyö oli Päivin mukaan välillä hyvinkin haasteellisen näköistä, etenkin alkuperäisten ikkunoiden irrottaminen.

– Mutta miehillä ei mennyt missään vaiheessa sormi suuhun, Päivi kiittelee.

Maali ei halkeile eikä silikoni tursuile

Kilpelänahot hankkivat Ii-ikkunoilta mittatilaustyönä kaikkiaan 11 Krunni-ikkunaa ja yhden Ellala-terassioven. Ilokseen perhe kuuli, että ikkunat voivat olla myös kaksiväriset. Nyt omakotitalon ikkunat ovat ulkoa vaaleanharmaat ja sisältä valkoiset.

– Onhan se ihan erilaista, kun on siistit ikkunat. Maali ei halkeile eikä silikoni tursuile, Päivi iloitsee.