”Valinnassa oli tärkeintä hyvä hinta-laatu-suhde”

Timosten talossa on korkeat huoneet, joiden seinät ovat ikkunaa lähes lattiasta kattoon. Se asetti omat haasteensa ikkunatehtaalle. Ii-ikkunoille tämä ei kuitenkaan ollut ongelma. Lopputuloksena on kaunis, valoa läpäisevä talo ja tyytyväinen asiakas.

Jaa artikkeli:

Timosen perheen omakotitalo seisoo komeana ja jylhänä Kempeleen Linnakankaalla. Sen asukkaat, Reijo puolisoineen ja heidän 10-vuotias poikansa, muuttivat taloon viime keväänä. Parikymppisen tyttären muutettua pois kotoa Timoset olivat pohtineet pienempää taloa.

– Asuimme tässä lähellä ja mietimme, että jaksammeko vielä rakentaa. Päätimme, että tämä on viimeinen kerta. Asumme tässä niin kauan, kunnes muutamme kerrostaloon, Reijo nauraa.

Talon huonekorkeus komeilee reippaasti yli kolmessa metrissä ja seinät ovat kattoon asti täynnä lasia.

– Onhan tässä käytetty ikkunoita ja lasipintaa hyödyksi hieman eri tavalla. Kaikki ikkunat ovat Ii-ikkunoilta, kuten myös etuovi ja terassiovet, Reijo kertoo.

Paikallisuus vaikutti valintaan

Talon on piirtänyt tuttu arkkitehti Hannu Hiltula, joka suunnitteli sen niin, että valo pääsee läpi vuorokauden tai vuodenajasta riippumatta. Insinööritoimisto teki rakennesuunnitelman, timpuri rakensi ja lain määräämät sähkö- ja LVI-ammattilaiset ovat hoitaneet oman osuutensa. Talon pinnat on tehnyt isäntä itse.

– Oli minulla maalausliike kaverina sisustushommissa, Reijo kertoo.

Hän kilpailutti muutaman ikkunatoimittajan ja valitsi lopulta Ii-Ikkunat, koska se oli paikallinen iso tekijä.

– Valinnassa oli tärkeintä hyvä hinta-laatu-suhde. Jokaisella ikkunatehtaalla lasi on samanlaista, joten karmi- ja eristeratkaisulla on todellista väliä. Halusin myös mieluummin tehdä yhteistyötä pienemmän yrittäjän kanssa.

”Hyvä myyjä osaa haastaa projektia”

Yhteistyö Ii-ikkunoiden myyjän, Piritta Oravaisen kanssa sujui mutkattomasti ja niin hinta kuin toimitusaikataulukin saatiin neuvoteltua sujuvasti. Ikkunat ovat Reijon mielestä onnistuneet, kun ne on tehty ohjeiden mukaisesti. Toki hän osaa arvostaa myös ammattilaisen näkemystä, nimittäin joskus täytyy tehdä suunnitelmista poikkeavia ratkaisuja esimerkiksi käytännön syistä.

– Tähän oli mietinnässä liukulasiovet terassille, mutta Ii-ikkunat ehdotti kustannustehokkaamman ”ovi + ikkuna -ratkaisun”. Kun ajatukset osuvat yksiin, oikea ratkaisu löytyy, Reijo tuumaa.

Hän pitää siitä, että ikkunatoimittaja osaa tehdä arkkitehdin suunnitelmista huomioita, kommentoida epäkohtia ja ehdottaa järkeviä ratkaisuja.

– Hyvä myyjä osaa haastaa projektia.

”Asennuksen suhteen ei ollut ongelmia”

Ikkunoiden asennuksen Reijo teki yhdessä timpurin kanssa nosto- ja imukuppipalveluiden avustuksella. Ensimmäiset ikkunat nousivat seinälle syksyllä, juuri kun ensilumi oli satanut.

– Pari päivää siinä meni, eli kyllä siinä aikaa piti käyttää. Asennuksen suhteen ei ollut ongelmia. Yläikkunoiden asentaminen oli haastavinta, ne piti laittaa sisäkautta, Reijo muistelee.

Puolen vuoden asumisen jälkeen ei ongelmia tai puutteita ole ilmaantunut. Muutamat asennusvaiheessa huomatut epäkohdat korjattiin heti Ii-ikkunoiden toimesta.

– Oikeastaan vasta vuoden tai parin päästä nähdään, jos karmeissa on jotain korjattavaa. Painavan terassioven suhteen saimme ohjeet, miten sitä tulee säätää, jos ja kun se menee liian jäykäksi.